fbpx

5 motive sa investești în aur galben

Știai că există șase nuanțe de aur? Aurul galben, probabil tipul cel mai cunoscut publicului larg, este simbolul bogăției, asociat cu soarele, lumina, sacralitatea. Aurul are o valoare materială semnificativă, dar și una spirituală. Indiferent de modul în care păstrezi aurul, să ai deții acest metal prețios, este mereu o idee bună. De exemplu, bijuteriile din aur au fost dintotdeauna pe placul tuturor, fiind foarte fine și delicate.

Investiția în bijuterii din aur, nu-ți va aduce decât un plus de valoare ținutei cu care le vei asorta, ci și o siguranță a investiției. Află în continuare care sunt avantajele investiției în aur galben!

1. Valoarea aurului crește în timp

Aurul este o metodă de conservare a averii. Indiferent de modul în care preferi să îl păstrezi (lingouri, monede, bijuterii etc.), acesta reprezintă o resursă financiară sigură. Datele statistice prezentate de economiști au arătat că aurul nu s-a devalorizat în timp. Mai mult decât atât, valoarea lui poate crește considerabil, în funcție de forma aurului pe care îl deții. Bijuteriile, monedele, pot ajunge să valoreze dublu față de prețul achiziției inițiale.

2. Este ușor de revalorificat

Aurul poate fi sursă de venit importantă. Prin vânzarea directă a acestuia, pot fi obținute sume considerabile. Pentru un lingou de aur poate fi obținut prețul pieței, pe de altă parte, pentru bijuterii, valoarea poate fi influențată și de alți factori (vechime, stil, persoana căreia i-a aparținut etc.) care pot influența suma ce va fi oferită pentru aceasta.

3. Pot fi o parte a moștenirii trimise următoarelor generații

Nu de puține ori ai văzut în filme că fiicele primesc de la mame sau bunici bijuterii drept moștenire. Valoarea sentimentală a acestora este extrem de importantă, mai ales când este primită de la o persoană dragă. Bijuteriile din aur, mai ales când sunt bine întreținute, pot transcede timpul și ar putea ajunge chiar și la patru sau cinci generații. Aurul este un metal durabil și rezistent, iar prezentat într-un design deosebit, va ajunge la o durată de viață mult mai mare decât alte materiale.

4. Reprezintă un element care completează orice ținută

O bijuterie din aur poate face orice ținută să strălucească. O pereche de cercei, un inel sau un colier pot atrage atenția privitorilor și vei fi apreciat pentru rafinament și bun gust. Fiind simbolul bogăției, aurul îți va oferi un plus de valoare în ochii celorlalți, iar tu îți vei îmbunătăți starea de spirit. Dacă ești un iubitor și al bijuteriilor din argint, nu te sfii să le combini. O pereche de cercei din argint și un inel din aur îți vor face ținuta să arate impecabil.

5. Aurul are efecte benefice asupra sănătății

Pe lângă beneficiile materiale și sentimentale, aurul are numeroase beneficii și asupra sănătății. În primul rând, nu este un metal care să provoace alergii, deci poate fi purtat de oricine. Bijuteriile din aur reduc stresul, deoarece atunci când intră în contact cu pielea reglează presiunea arterială și calmează organismul. Purtând accesorii din aur, îți vei stimula imunitatea și îți vei proteja organismul împotriva infecțiilor.

Concluzionând, investițiile în aur rar se vor demoda sau își vor pierde valoarea. Pentru a fi pregătită pentru orice vremuri vor veni, asigurându-te că vei avea bani bine investiți și ținute elegante, bijuteriile în aur sunt cea mai bună opțiune.

Iti place articolul?

Distribuie
Distribuie

NEWSLETTER

Completeaza Formularul De Retur