fbpx

Bijuteriile de aur: cum le curățăm?

Cele mai de preț accesorii au nevoie de îngrijire și curățare, realizate în mod repetat. Bijuteriile sunt cele care atrag foarte mult atenția asupra noastră și, în același timp, sunt cele care ne ajută să avem o ținută perfectă oricând dorim acest lucru. Cu pietre prețioase, semiprețioase sau fără, clasice sau cu modele sofisticate, bijuteriile de aur pot străluci și mai mult de frumusețe.

Nu avem nevoie de eforturi mari pentru a le face să arate impecabil în orice moment al zilei. Există metode simple de curățare care pot fi aplicate chiar acasă. Nu este nevoie de soluții speciale foarte scumpe sau de aparate ultramoderne pentru o curățare bună. Descoperă mai multe informații mai jos!

Cea mai simplă metodă de curățare

Dacă purtăm bijuteriile de aur zilnic, chiar și in timp ce facem duș sau baie, calcarul se poate depune pe acestea. De asemenea, praful, transpirația, diferitele creme și uleiuri pentru corp, în timp, oferă acestora un aspect neplăcut. Pentru îndepărtarea lor se poate folosi un amestec de apă călduță și detergent clasic de vase. Se vor ține 15-20 de minute în apă, apoi, se vor curăța cu o perie moale fără a apăsa foarte tare pe ele. La sfârșit bijuteriile pot fi șterse cu o cârpă moale, un prosop sau cu o bucată de piele de căprioară.

Curățarea cu bicarbonat de sodiu sau oțet

La fel de simplu, bijuteriile care și-au pierdut strălucirea de-a lungul timpului, pot fi readuse la viață folosind bicarbonat de sodiu. Într-un vas mic se poate prepara un amestec de bicarbonat de sodiu, puțină sare de masă și apă caldă. Nu este recomandat ca acest amestec să fie folosit excesiv, însă. Puteți recurge la el doar dacă bijuteriile nu sunt foarte aspectuoase.

Oțetul este, de asemenea, util pentru curățarea bijuteriilor de aur. Este suficient să scufundați într-un vas mic în care ați turnat oțet bijuteriile, timp de 15-20 de minute. Impuritățile se vor îndepărta și aspectul strălucitor al acestora va reveni imediat. Trebuie, apoi, să le clătiți foarte bine și să le ștergeți cu o cârpă moale.

Petele persistă și bijuteriile nu se curăță?

Există și astfel de situații. Dacă vă confruntați cu astfel de probleme, atunci este foarte bine să apelați la serviciile profesionale ale unei bijuterii. Mai ales dacă este vorba despre bijuterii foarte vechi cu pietre prețioase sau perle. Acestea au nevoie de o atenție specială și de metode personalizate de curățare.

Recomandări

Bijuteriile cu pietre opace nu se curăță cu apă și săpun. Substanțele chimice pe care le conține acest amestec pot influența aspectul acestora. Folosiți o cârpă foarte moale, umedă și va fi suficient. Bijuteriile care conțin perle, nu trebuie curățate cu ajutorul amoniacului sau cu alte obiecte abrazive.

În cazul bijuteriilor simple, fără pietre prețioase sau semiprețioase, atunci când alegeți să le curățați cu o soluție care conține amoniac, nu le lăsați aici mai mult de 1 minut.

În concluzie, deoarece în ultimii ani au apărut foarte multe produse puternice de curățare care conțin substanțe chimice din ce în ce mai puternice, este recomandat să nu purtați bijuteriile în timp de faceți diferite treburi prin casă. În astfel de situații își pot pierde strălucirea și aspectul atractiv. De aceea, curățarea lor este esențială.

Iti place articolul?

Distribuie
Distribuie