fbpx

Cum alegem bijuteriile pentru ea: cadouri pentru cei dragi

Bijuteriile nu sunt doar un accesoriu, acestea spun o poveste despre persoana care le poartă. Dacă te-ai gândit să faci un cadou femeii de lângă tine, gândește-te la povestea pe care ai vrea să o spună și ce emoții ar vrea să trezească.

De asemenea, trebuie să analizezi trăsăturile persoanei pentru care alegi o bijuterie, aceste accesorii ar trebui să le contureze. Dacă nu știi care sunt detaliile la care să fii atent, citește în continuare câteva aspecte importante de care să ții cont atunci când te afli în fața a zeci de bijuterii spectaculoase:

1. Analizează cromatica trăsăturilor- culoarea tenului, a ochilor, a părului

În funcție de cromatica trăsăturilor, sunt cunoscute patru tipuri de femei:

  • Femeia-primăvară care are un ten deschis cu o nuanță caldă, păr blond, roșcat deschis sau șaten deschis și ochi albaștri sau verde deschis. Acestor femei li se potrivesc cel mai bine bijuteriile aurii, roz-aurii, bronz și alamă;
  • Femeia-vară care are tenul deschis cu o nuanță rece, părul într-o nuanță de blond platinat, blond cenușiu, șaten închis sau negru cu tonuri reci și ochi în nuanțe de gri. Cele mai potrivite bijuterii ar fi cele din argint, platină, oțel și aur alb;
  • Femeia-toamnă are tenul auriu, adesea cu pistrui de o nuanță caldă, păr roșcat sau șaten-roșcat și ochi verzi sau maro și va arăta cel mai bine în bijuterii maro, aurii sau în nuanțe de alamă;
  • Femeia-iarnă are tenul foarte deschis, cu nuanțe de albastru sau roz, părul negru și ochi închiși. Acestor femei li se potrivesc cel mai bine accesoriile de argint, platină și aur alb.

Ia în calcul aceste detalii când vrei să alegi bijuterii, iar dacă ai optat pentru cele din aur, ar fi ideal ca femeia de lângă tine să aibă tipul de frumusețe primăvară sau toamnă.

2. Forma feței este un element cheie în alegerea bijuteriilor

Bijuteriile trebuie să armonizeze trăsăturile. Dacă te-ai gândit să îi cumperi o pereche de cercei sau un set care include și cercei, trebuie să îi alegi în funcție de forma feței. Pentru femeile cu față rotundă, trăsăturile vor fi armonios încadrate de cercei lungi, angulari sau subțiri. Pentru cele cu față pătrată sunt recomandați cerceii cu linii delicate, curbate, dar și modelele rotunde, în formă de lacrimă sau floare cu petale rotunjite. Femeilor cu fața sub formă de inimă li se potrivesc modelele piramidali, mai lați la bază, cei rotunjiți, cerceii tip candelabru, ovali sau cei în formă de lacrimă. Cea mai versatilă formă a feței este cea ovală, pentru că i se potrivesc orice tip de cercei.

3. Gândește-te la stilul femeii pentru care alegi bijuteriile

Atunci când vrei să alegi bijuteriile, analizează stilul pe care îl are femeia ta dragă. Trebuie să iei în calcul culorile preferate, cum asortează piesele vestimentare, dacă poartă hainele cu decolteu sau fără, etc. De asemenea, gândește-te dacă are anumite bijuterii de bază pe care le poartă constant pentru ca cele alese de tine să se asorteze (de exemplu, dacă poartă ceas). Este important să alegi bijuterii care să i se potrivească stilului, dar și personalității ei.

Iti place articolul?

Distribuie
Distribuie